Lördag 23 september – Guidning bland naturvårdsarter.

Jacob Rudhe Naturvårdshandläggare på Länsstyrelsen guidar oss i Östringby Naturreservat som ligger i Svartådalen norr om Svanå. I huvuddelen av området växer gran- och barrblandskogar på friska blåbärsmarker och på mossrika marker med glesa fältskikt. Måttligt utbredda skogstyper är örtgranskog och gransumpskog med inslag av örter och ormbunkar i fältskiktet, tallskog på torrare marker bevuxna med bärris och lavar samt lövskog på torr-fuktig mark.

Skogen har efter lång tid med extensivt skogsbruk utvecklat tydliga naturskogsdrag där en varierad åldersstruktur och täthet, påtagligt inslag av gamla träd och död ved i olika former är de mest typiska karaktärsdragen. Här kan vi se både intressanta kärlväxter, svampar, lavar och mossor samt ett flertal krävande marksvampar utmärker sig. Ta med fika!

Tid: 09.00 – 13.00.
Plats: Samling vid ABB Arena Nord Rocklunda (ishockeyhallen) för samåkning, Rocklunda.
Kontakt: Bertil Svensson, 073-641 27 44.
Anmälan senast 20/9: till anmalan.nf.vasteras@gmail.com Ange Svanå i ämnesraden.
Arrangör: Naturskyddsföreningen i Västerås, Studiefrämjandet Västmanland.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.