Skräpplockardag 22 april

22 april anordnar Mimer, Mälarenergi, Svenska kyrkan Västerås, VafabMiljö, Västerås City och Västerås stad en skräpplockardag för att uppmärksamma FN:s internationella dag för Moder Jord. Var med och gör Västerås till en renare, vackrare stad och hjälp oss skapa ett rent Västerås och en bättre miljö för framtiden.
Hur deltar jag?
Det är enkelt; ta en påse och gå ut och börja plocka skräp. Du väljer själv när du börjar, hur länge du håller på och var du plockar. Eventet pågår hela dagen. Utmana gärna vänner och bekanta att delta. Ta med dig familjen på en promenad, få motion och njut av vårvädret samtidigt som du gör Västerås till en vackrare plats. Eftersom det är utomhus kan du delta helt coronasäkert.
Var lämnar jag skräpet?
När du är klar kan du antingen slänga det du plockat där du vanligtvis slänger skräp, eller komma till någon av våra uppsamlingsstationer. Du hittar dem vid Önsta Gryta Kyrka, i Skiljebo Centrum (Säbygatan 3), på parkeringen vid Kokpunkten, Lögarängen, Stora torget och Djäkneberget. De har öppet 12-19 och här lämnar du skräp som är skrymmande, i stora mängder eller sådant du inte kan slänga i restavfallet, som till exempel farligt avfall.

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.