En hälsning från Hornborgasjön

Vår ordförande Bengt Jönsson skickar en hälsning från Hornborgasjön! Han var på plats den gångna helgen och rapporterar att det blev två riktigt fina vårdagar med 18200 tranor på lördagen och 19900 på söndagen. ”På bilden ser man c:a 1/10 av ängarna där tranorna finns på dagen. Tranorna känner sig trygga och kan gå så nära som 50 meter från stängslet. På kvällen (efter mörkrets inbrott) när tranorna flugit ut i sankmarkerna och sjön för att sova så sprider man ut flera ton korn på ängarna. Bland tranorna rör sig också t.ex. sångsvanar, gräsänder, krickor.”DSC_0067 DSCN1790

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.